You, the petitioner
Red moederdag logoblok 540x540

Red Moederdag

2,215 signatures

Red Moederdag!

Help!! Moederdag dreigt in het water te vallen en dat is, zoals zoveel dingen deze tijd, niet leuk! Helaas, aan veel dingen kunnen we niets doen, aan sommige dingen wel. Moederdag is er eentje van de laatste categorie, die kunnen we namelijk verplaatsen.

  • Omdat de hardwerkende winkeliers, bloemenkwekers en horecahouders het nu superzwaar hebben en zij wel wat steun kunnen gebruiken.
  • Omdat heel veel Moederdagbezoekjes niet plaats kunnen vinden.
  • Omdat feestjes vieren zonder corona veel fijner is.

Wat gaan we doen? - We gaan Moederdag verplaatsen naar zondag 6 september! Waarom die dag? - Het is de eerste zondag na de vakantie - We gaan ervan uit dat we de meeste ellende dan achter de rug hebben. - Natuurlijk denken we 10 mei ook aan de moeders. Laten we die dag proberen te doen wat we kunnen doen. Bloemetje of plantje op 1,5 meter afstand neerzetten bijvoorbeeld ;-). Maar 6 september pakken we echt uit! Moederdagbrunch, cadeautjes, taartjes bij de koffie, nog meer bloemen...

Petition

We

Iedereen die waarde hecht aan waardering voor zijn of haar moeder

 

observe

Moederdag is een willekeurig gekozen datum en verplaatsen zal alleen leiden tot een andere dag!

 

and request

Geef moeders op de "echte" Moederdag een bloemetje maar verwen haar de 6e met aandacht!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
brancheorganisatie 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-22 
Lead petitioner:
Ilse en Mascha 
Website:

History

Signatures

Updates

#RedMoederdag

Red Moederdag! Als ik ergens nadrukkelijk het woordje ‘red’ voor zie staan, en zéker met een uitroepteken erachter, moet ik altijd aan pluk van de pettenflat denken, voor wie het verhaal niet kent (ga je schamen). Pluk is een zeer rechtschapen jongetje dat graag helpt en red.

+Read more...

Een lelijke boze boef van een architect, wil de prachtige torteltuin met al haar flora en fauna asfalteren en een grijs betonnen dodendieren museum bouwen. Heel veel schattige dieren zullen hun woonplaats verliezen.. drama alom. Gelukkig is daar Pluk en hij haalt alles uit kast en begint een groots protest: ‘RED DE DORTELTUIN’! en zoals in de meeste kinderboeken, lukt het de held inderdaad om te redden en loopt het gelukkig goed af. De torteltuin blijft, de architect verdwijnt, de dieren kunnen blijven en iedereen is blij..

Nu is het maart 2020 en bijna niemand is écht blij. Als een lelijke boze architect heeft corona zijn bulldozer gezet in onze vrolijke torteltuin, waar lang niet alles, maar wel veel dingen goed gingen. Niets is meer zeker, en niemand weet hoe dit afloopt. Allemaal heel surrealistisch voor ons westerlingen, die toch best wel gewend zijn om de touwtjes in handen te hebben. We zijn overgeleverd aan de wetenschap, het lot of God. ’t Is maar net waar je je vertrouwen op vestigt. In alle gevallen, kunnen we niets meer doen dan afwachten… Maar terwijl we aan het afwachten zijn, (wat overigens best louterend kan werken) kunnen we ons alvast wel richten op de toekomst, want die komt, dát is zeker. We kunnen onze kasten helemaal volstoppen met levensmiddelen voor het geval we een hongerzomer mee gaan maken. Maar we kunnen óók plannen maken, plannen voor de tijd dat de grote lelijke corona architect verdreven is. En dát zijn leuke plannen! Ik zie buurtfeesten en familie BBQ’s voor me, ik zie versierde verpleeghuizen en knuffelende opa’s en oma’s, peuters die hun snot weer ouderwets aan oma’s mond vegen als ze een kus geven. Feestende (en tongzoenende!) pubers. De gezellige Hollandse bakkies worden weer spontaan bij elkaar gedaan. Heerlijk, heb er nu al zin in! Maar.., plannen mág je maken, realistisch móet je zijn. Ik geloof dan ook niet dat dit al snel zal gebeuren, ik ben geen pessimist, maar ik verwacht zomaar niet dat we een uitbundige Pasen, koningsdag of Moederdag zullen hebben. Daarom bedachten mijn collega’s en ik het volgende: Pasen staat vast, daar zitten we niet aan. punt. Wat we met de verjaardag van onze Koning gaan doen mag hij uiteraard zelf bepalen. Maar Moederdag, ja moe-der-dag, dáár kunnen we misschien wél iets aan doen. Moederdag, een dag bij uitstek om bezoekjes aan moeders en oma’s te brengen. Ontbijtjes, geknutselde schoolwerkjes, ( asbakken bijvoorbeeld. oh-ho!) bosjes bloemen, lieve kadootjes en lekkere dingen bij de koffie. Dat is moederdag. En daarom dachten wij, zullen we Moederdag gewoon verplaatsen? Prima ideetje toch

2020-03-24